fbpx
Megrendelés

Átlátható és kiszámítható bevételek: rögzítsd a megrendeléseket

Megjelent: 2020.09.29. | Kategória: Értékesítés

Szervezheted a munkát vállalkozásodban kézi vezérléssel, de sokkal jobb, ha rögzíted a megrendeléseket, és ezzel akár a bankszámlád egyenlegét is előre tudod tervezni.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi a különbség egy elfogadott ajánlat és egy megrendelés között? A válaszunk erre az, hogy tartalmilag semmi. Mégis mi értelme van akkor a megrendeléseknek? Ezt egy rövid példával szeretnénk illusztrálni.

Tegyük fel, hogy Péter vállalkozó. Most szeretné piacra vinni legújabb termékét, ehhez pedig szeretne egy marketing kampányt is, hogy felhívja rá a figyelmet. Ezért Péter megkeres egy ügynökséget, és felkéri őket egy Facebook oldal és egy teljes arculati terv elkészítésére. Erre válaszul az ügynökség ajánlatot tesz a Facebook oldal és az arculat megtervezésére, valamint felveti, hogy ezek mellé 20% kedvezményt ad egy honlap elkészítéséből. Péter egy gyors költség-haszon elemzés után úgy dönt, hogy befektet a honlap elkészítésébe, tehát az ajánlatot elfogadja. Ezen felül felkéri őket a honlap SEO optimalizálására is. Az ügynökség örömmel vállalja a honlap elkészítését, de sajnos a SEO szakemberük igen túlterhelt jelenleg, ezért jelzik, hogy ezt nem tudják elvállalni.

Most álljunk meg egy pillanatra! Képzeljük magunkat az ügynökség helyébe, és próbáljuk fejből visszaidézni a véglegesített ajánlat elemeit. Nem kell elkeseredni, ha nem sikerült elsőre, hiszen éppen ezt a problémát orvosolják a megrendelések. Az akár több ajánlat-ellenajánlat párból álló egyezkedési folyamatot összegzik, meghatározzák a végleges tételeket és ezek végleges árát. Mindez persze nem csak számunkra fontos, hanem a vevőnk számára is, ezért érdemes ezt az összegző dokumentumot vele is megosztani. Nem véletlen, hogy ezt teszik az online kereskedelem legnagyobb szereplői is.

Megrendelés: a likviditásunk záloga

Hogyha rendelkezésünkre áll egy tételes lista pontos termékekkel, mennyiségekkel, árakkal, akkor készlet és cashflow tervünkbe is beilleszthetjük ennek adattartalmát. Így tudjuk, hogy mikorra kell az adott termékeknek készleten lenni, és hogy mikorra tervezhetünk az ellenérték beérkezésével.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos figyelemmel követni a vállalkozás likviditását: a szállítókat akkor is ki kell fizetni, ha a vevők még nem egyenlítették ki tartozásaikat. Ezért, ha kimenő megrendeléseinkhez negatív-, bejövő megrendeléseinkhez pozitív cashflowt rendelünk, és ennek várható időpontját is feltüntetjük, akkor előre tudunk készülni a várható készpénzállomány változásokra. Ennek fényében azután akár el is halaszthatunk, vagy előre is hozhatunk egyes beszerzéseket.

Alapanyagok, készletek tervezése

De ne menjünk el szó nélkül a termékmozgás tervezésének jelentősége mellet sem! Egyre népszerűbb az úgynevezett lean szemlélet a termelő vállaltoknál, amely szó szerinti fordításban karcsú termelést jelent. Ennek lényege, hogy igyekezzünk minimálisra csökkenteni a raktárkészleteink értékét, és csak a legszükségesebb dolgokat tároljuk. Minden mást csak azt és akkor rendeljünk meg, amikor már biztos vevőnk van rá, vagy a termelés során a felhasználás ideje elérkezett. Ezzel a szemlélettel meglepően nagy összegeket tudunk felszabadítani és más területeken hasznosítani.

Összefoglalva tehát a megrendelés lényege, hogy átláthatóvá tegye az ajánlatok és ellenajánlatok tartalmát, és ez az összegzés mind az eladó, mind a vevő számára könnyen elérhető legyen. Mindemellett a megrendelések segítenek erőforrásaink tervezésében is, hiszen pénz- és termékmozgást is kilátásba helyeznek.

Kapcsolódó tartalmak

Lépj át velünk a következő generációba!

© Nexenis – Vidal Next Kft., 2020