fbpx

A rendszerrel kapcsolatos kifejezések

Adatlap

A listaelemekre kattintva jutunk az adatlapokra. Itt részletes információkat kaphatunk az adott elemről, amely listánként eltérő, mezőket jelent, például a feliratkozók esetén a név az e-mail cím és az általunk hozzáadott egyedi mezők. Itt található a történeti áttekintés és az adott adatlaphoz tartozó fülek.

Árubeérkezés

Az árubeérkezéseket olyan esetekben alkalmazzuk, mikor valamilyen termék mozgását kell rögzítenünk. Például, ha új termékek érkeznek a raktárainkba. Ez a művelet változtatni fogja az adott termék készletének értékét is.

Árukiadás

Az árukiadások az árubeérkezésekhez hasonló események rögzítésére hivatottak, csak ezek természetesen nem növelik, hanem csökkentik a készlet értékét.

Egyedi mező

Az egyedi mezők olyan funkciók, amelyekkel új adatokat adhatunk a listaelemeinkhez, amelyeket csak szeretnénk.

Főmenüelemek

A főmenüelemeknek nevezzük az oldalsó menüsávon ikonokkal megjelenő elemeket, amelyekre kattintva az menüelemekhez jutunk. Egy ilyen főmenüelem például a termékek és raktározás modulban a „termékek”.

Fülek

A különböző oldalakon és felugró ablakon találhatunk úgynevezett füleket, például a termékek és raktározás modulban a termékcsoportok adatlapján is láthatunk két fület a megjegyzések és termékek címmel. Ezek között váltogatva különböző információkat tudhatunk meg a termékcsoportokról.

Listaoldal

Listaoldalnak nevezzük a rendszer azon oldalait, ahol valamilyen felsorlás szerepel például a termékeinkről, feliratkozóinkról, vagy számláinkról.

Listaelem

Listaelemnek nevezzük a listaelemek egy-egy sorában megjelenő egységeket. Ezekre kattintva jelenik meg a listaelem információit részletező adatlap. Listaelem lehet például egy feliratkozó vagy egy termék.

Menüelemek

A főmenüelemek alatt legördülő listában találjuk meg a menüelemeket. Ezekre kattintva jutunk el a rendszer különböző funkcióihoz, például egy listaoldalra. Ilyen menüelem például a termékek és raktározás modulban a „termékek” főmenü „termékek kezelése” menüeleme.

Modulok

A rendszerben a funkciókat különböző modulokba osztottuk szét például a marketing vagy a termékek és raktározás. Ezek között a modulok között a felső modulnavigációs sávban válthatunk. A modulok között található például a marketing, vagy a termékek és raktározás.

Számkör

A különböző listaelemekhez listánként eltérő séma szerinti egyedi azonosítókat rendelünk. Ezeknek az azonosítóknak a keretét, szabályrendszerét adják a számkörök.

Tenant

Minden felhasználó létrehozhatja a saját Nexenis rendszerét, és azt a felületet, ahol be tud lépni a különböző fiókokkal nevezzük tenantnak. Ehez a tenanthoz tartozik egy egyedi URL cím, amelyet a keresőbe beírva a saját Nexenis rendszerébe tud bejelentkezni.

URL

Az URL cím, egy egyedi azonosító, amely az interneten való tájékozódáshoz szükséges. Ezt megadva a böngészőszoftver keresősávjába azonosíthatjuk magunkat. Ezt az URL címet kiválaszthatjuk magunknak az első regisztráció alkalmával, így könnyebb lesz megjegyezni.

A Blogon használt kifejezések

Lean szemlélet

Ez a szemlélet a XX. század utolsó évtizedeiben fogalmazódott meg, a menedzsmentben. Lényege egy mondatban összefoglalva: „Kevesebbel többet.” Összességében, tehát azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat minél jobban kihasználjuk és hatékonyabban termeljünk. Ennek a szemléletnek jellemzően éllovasai a japán vállalatok.

Ügyvitel

Olyan szokások vagy szabályok, amelyek az irodai ügyintézés működését biztosítják. Jellemzően kulcsszereplője egy ügyviteli szoftver, amely keretet ad a kivitelezéshez.

Cashflow (pénzáramlás)

Ez a fogalom valóban csak a pénz mozgásaira fókuszál, tehát csak azon tranzakciókra vonatkozik, ahol készpénz vagy számlapénz mozgása történik.

Kanban

A szó japánul táblát, bizonylatot vagy kártyát jelent. Ehhez kapcsolódik a Nexenis kapcsán felmerülő jelentéstartalma is, ugyanis később elneveztek egy gyártási rendszert is. Ez a gyártási rendszer a Just In Time nevezetű vezetéselméleti rendszer része. Lényege, hogy a feladatokat valós vagy virtuális kártyákra rögzítik és ezeket bizonyos szabályok szerint mozgatják egyes státuszokat jelző oszlopok között.

Ajánlati hatékonyság

Azt jelenti, hogy az ajánlataink hány százalékából lesz végül megrendelés, vagy jobb esetben számla.

Ajánlat

Az ajánlat jogi eredetű fogalom, az értékesítési folyamat egyik eleme. Az ajánlat komoly jogi szándékot kifejező nyilatkozat. Az ajánlat úgynevezett ajánlati kötöttséggel jár, ami azt jelenti, hogy ha ajánlatot teszünk 10 termék szállítására 1000 forintos darabáron, akkor kötelesek vagyunk szerződést is kötni 10 darabra 10000 forintért.

Megrendelés

A megrendelés olyan dokumentum, amellyel visszaigazoljuk a vásárlónk számára, hogy milyen megrendelést fogadtunk be tőle. Mit fogunk kiszállítani. Gyakorlatilag ez az ajánlat végleges formájának rögzítése. Ez számunkra is hasznos mert mi is összeállíthatjuk ez alapján a csomagokat és számára is hasznos mert átlátja a beérkező termékeket és a kimenő összeget.

Feladatkezelő

A feladatkezelő egy olyan szoftver, amely segítségével számon tarthatjuk a különböző ügyfeleinkhez, feliratkozóinkhoz vagy egyéb területekhez tartozó kötelezettségeinket.

Vállalatirányítási rendszer

Rövidített formában szokták VIR-ként is emlegetni, angol megfelelője pedig az ERP. Ezek integrált, tehát a teljes vállalat működését szabályozó informatikai rendszerek, amelyek a marketingtől a számlázásig minden feladatot képesek ellátni.

Proforma számla

Más néven díjbekérő. Ezek dokumentumok, amelyeknek adattartalma majdnem egyező a számlákéval leszámítva néhány apróságot. Ennek jelentősége, hogy segítségével jelezhetjük a vásárlóink felé, hogy ha elutalják a jelzett összeget, elküldjük számukra a termékeket és kiállítjuk a végleges számlát.

Kampány

Olyan levél, vagy levélsorozat, amely amelynek célja, hogy elérjük ügyfeleinket és vásárlásra ösztönözzük őket.

SEO

A search Engine Optimalization vagy magyarul kereső motor optimalizáció, olyan módszer, aminek lényege, hogy a honlapunkon szereplő tartalmak kulcsszavait úgy állítjuk össze, hogy ezek egy-egy témában a keresőmotorokban az organikus elérések számát növeljék.

Likviditás

A rendelkezésre álló pénzeszközök mennyiségét mutatja meg. A likviditás magas, ha a rendelkezésre álló pénzeszközök értéke magasabb, mint a várható kiadásoké. A likviditás értéke ideális esetben nullánál több de ha értéke túl magas az csökkentheti a vállalat hatékonyságát.

Agilis módszertan

Az agilis módszertan a szoftveriparból eredeztethető, az egész eredete a 2001-ben kiadott agilis kiáltvány, amely 12 pontban foglalja össze a  termékfejlesztés új alapelveit. Ezek lényege, hogy a fejlesztés folyamatosan kis lépésenként történjen a vásárlók/megrendelők folyamatos visszajelzésével. Ezzel a módszerrel elkerülhetjük azt, hogy a termékünk/szolgáltatásunk a piaci igényektől eltérő legyen.

Gantt-diagram

A folyamatmenedzsment szimbolikus modelljeinek, egyik legelső verziója volt Henry L Gantt változata, amely téglalapként ábrázolja a feladatokat, így biztosítva, hogy minden feladat rögzítésre kerüljön, ezen ábrázolás különböző módszerekkel a feladatok időbeli eloszlását és logikai összefüggéseit is felfedi.

Just In Time

Szintén japán eredetű gyártásszervezési és készletstratégia. A lényege, hogy az árukészletek értéke minimális legyen így a likviditás értékét egy magas szinten lehessen tartani.

Célpiac

Egy adott termék, szolgáltatás értékesítésére kiválasztott piac. Definiálásakor megvizsgáljuk az egyes szegmensek méretét növekedési lehetőségeit és jövőbeli kilátásait.

Organikus elérés

Olyan látogatók az oldalainkon, akik valamilyen keresőből vagy követőink ajánlása alapján érkeznek direkt ráfordítások nélkül.

Fizetett elérés

Azon látogatók, akik különböző fizetett hirdetéseink által látogatnak el felületeinkre. Ebbe beletartoznak a Facebook, Google hirdetések és az egyéb hirdetések.

Konverzió

Az online marketing egyik kulcsfogalma, konverziónak nevezünk minden olyan eseményt, mikor a weboldal látogatója, valami üzletileg fontos célt hajt végre, például egy e-mail megnyit, egy linkre kattint vagy egy terméket megrendel.

Call to action

A blog- vagy Facebook bejegyzések végén szereplő felhívások, amelyek orientálják a felhasználókat, hogy milyen féle akciót várunk tőlük például, hogy iratkozzanak fel vagy nézzék meg egyéb tartalmainkat is.

Automatizmus

Olyan folyamatok, melyek segítségével elkerülhetjük az ismétlődő feladatok ismétlődő végrehajtását. Elég mindössze egyszer egy kellő körültekintéssel egy automatizmust létrehoznunk. Ezzel például bizonyos e-mail marketing folyamatokat, a készletkezelést és egyéb folyamatokat is helyettesíthet.

© Nexenis – Vidal Next Kft., 2020