fbpx

Folytatjuk a magyar KKV szektor egy-egy szereplőjét bemutató interjúink sorát. Ezen a héten a Vidal Next Kft. a vendégünk. Szó esett a nagyméretű e-mail listákról, az adatbázisfejlesztésről  és az automatizmusokról.

A Vidal Nextről röviden

A céget 2008-ban alapították, és azóta foglalkoznak gyógyszer adatbázisok készítésével, karbantartásával, szakmai kiadványok készítésével és piacvezető gyógyszer-információs platform fejlesztésével. Ezeket a kiadványokat és a szoftvereket a PHARMINDEX márkanév alatt fogalmazzák. Ez a név a magyar egészségügy minden szereplője számára ismert. 

A PHARMINDEX helyzete azért különleges, mert egyik oldalról kapcsolatot kell tartani a nagy magyar és nemzetközi gyógyszercégekkel, partnereik között megtalálhatunk nagy kórházakat, rendelőintézeteket, klinikákat és egyéb nagyvállalati – pl. média – partnereket, de több ezer orvos, gyógyszerész, egyéb egészségügyi szakember is ügyfelük.

Villámkérdések

Mint, ahogy múlt héten is említettük, ezen interjúk elején mindig ugyan azokat a rövid kérdéseket tesszük fel. Ezen a héten kérdéseinkre dr. Hegybíró Ágnes ügyvezető válaszolt.  

Beszélj kérlek a tevékenységetekről röviden! 

Egyrészt gyógyszer-információt szolgáltatunk a magyarországi orvosoknak, gyógyszerészeknek és egyéb egészségügyi szakembereknek nyomtatott, online és egyéb digitális formában (pl. számítógépre telepíthető programként és mobil alkalmazásként), másrészt marketing kommunikációs szolgáltatásokat nyújtunk gyógyszeripari ügyfeleinknek.

Szerinted mi a legnagyobb erősségetek? 

Talán a szolgáltatásaink minőségét emelném ki, ez az, amit a legtöbb ügyfelünk említ, hogy a PHARMINDEX igen magasra teszi a lécet.

Szerinted miben vagytok erősebbek mint 5 éve ilyenkor? 

Kiváló fejlesztőinknek köszönhetően az elmúlt években teljesen megújítottuk a PHARMINDEX Online-t, a mobil alkalmazásokat és ügyfélszolgálati rendszerünket is. Ügyviteli rendszerünket is átalakítottuk, de ebben szeretnénk még tovább lépni.

Miben szeretnétek erősebbek lenni mint 5 éve ilyenkor? 

Gyógyszer-információs adatbázisainkat szeretnénk továbbfejleszteni: egyrészt modernebb adatbázis platformokra helyezni, másrészt további szakmai, döntéstámogató tartalmakkal, illetve újabb termékcsoportokra vonatkozó információkkal bővíteni azt.

Szeretnénk a marketing és értékesítési rendszereinket automatizáltabbá tenni, és igyekszünk minél közelebb kerülni a papírmentes működés felé.

Mi egy vállalkozás legfontosabb tulajdonsága? 

Véleményem szerint a legfontosabb, hogy hogyan tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket, milyen ügyfél-élményt tudunk számukra nyújtani és milyen minőségűek a szolgáltatásunk, a mi esetünkben a rendelkezésre állásunk és az adataink pontossága. Ezen áll vagy bukik, hogy az ügyfelek minket választanak-e.

Az intenzív e-mail marketing

Milyen típusú e-maileket küldtök a felhasználóknak? 

Két hírlevelünk is van, a PHARMINDEX Online hírlevelet hetente küldjük, a MediMail hírlevelet 2 hetente, ezek több, mint 20 ezer feliratkozó részére mennek ki rendszeresen.

Ezen felül esetenként ún. eDM-et is küldünk, ha egy adott szakmai vagy üzleti célcsoportunk számára van valamilyen fontos tájékoztatás, üzenet, amit szeretnénk eljuttatni.

Szerinted hány eDM-et küldtök évente? 

Becslésem szerint közel 1 millió eDM-ről van szó 1 évben. Kb. 70 ezer címzettet kezelünk.

Mi a legfontosabb egy levelezőszoftverben? 

Ahhoz képest, milyen nagy üzem van nálunk, nagy előrelépésekre lenne szükség a levelező szoftverünk házatáján. A levélszerkesztés jelenleg nehézkes nálunk, az A/B tesztelés funkció nem megbízható; kiemelten szeretnénk megoldani a címlista kezelését összeköttetésben a CRM-mel és a megrendelés kezeléssel; nagyon fontos számunkra a statisztika, a jelentések könnyű kinyerhetősége, a reportok könnyű elkészítése. Szeretnénk, ha dinamikus tartalmak használata megoldható lenne, hogy minél személyreszabottabb leveleket tudjunk küldeni.

Mire használtátok az automatizmusokat? 

A levelezőszoftverben érted? Ott csak egyféle automatizmust használtunk eddig: a nem megnyitóknak történő újraküldést. Pedig szívesen alkalmaznánk automatikus folyamatokat, pl. attól függően, hogy a címzett megrendelte-e a terméket vagy szolgáltatást, vagy járt-e az adott weboldalon, kattintott-e, elhagyta-e a kosarat stb.

Következtetések

Ezen a héten is igyekeztünk nektek egy izgalmas vállalkozást bemutatni, de ezúttal nem egy termeléssel foglalkozó, hanem egy szolgáltató profilú céget. Láthattátok, hogy hogyan segíti őket egy marketingrendszer és a digitalizáció. Köszönjük dr. Hegybíró Ágnesnek, hogy rendelkezésünkre állt. Ha érdekel a szolgáltatásuk látogassátok meg honlapjukat!

Ha pedig érdekelnek további tartalmak a Nexenis csapatától, kövessétek honlapunkon napi bejegyzéseinket. Ha felkeltette érdeklődéseteket a rendszer, itt kipróbálhatjátok.

Kapcsolódó tartalmak

© Nexenis – Vidal Next Kft., 2020